diumenge, 1 de desembre de 2013

EL PPCV, LA PITJOR PLAGA D’ARANYA

 

Tots els citricultors, o els que hi hem tingut relació, sabem què significa una plaga en els tarongers d’aranyeta. Si t’encantes i no els polvoritzes a temps, la pell de la taronja pot quedar marcada, ratada, i deixa de tindre un valor de cara al mercat.
          Malauradament, els valencians, des de fa uns anys, sempre hem tingut una plaga endèmica d’aranyeta, més latent o més real, en el nostre autogovern. Si fem referència al cas que ens ocupa aquests dies, RTVV, en temps de Joan Lerma, vam tindre els primers símptomes en ser nomenat director de C9 Amadeu Fabregat, qui va prohibir expressament l’ús alguns centenars de paraules per considerar-les massa catalanes. Com si el mateix ús de la llengua parlada pels valencians, no fóra prou per emprar aquelles paraules més pròpies i nosatrades, sense necessitat de prohibir res… Tot i que l’ús de certes paraules va més allà de les meres fronteres. Granera/escombra té usos específics al nostre país. Eixir/sortir estan en ús… Però a més va rebaixar la qualitat que tots anhelàvem amb programes una mica barroers… O amb un ús escàs del valencià, raó per la qual va ser creada RTVV, segons diuen.
Amb anterioritat, l’aranyeta havia afectat temes com l’acceptació de CV en substitució de PV, l’acceptació de la senyera de la ciutat de València, en substitució de la quatribarrada amb l’escut del consell, o el nom de valencià per a dessignar la nostra llengua…
Va ser amb l’entrada al govern del PPCV on comença la gran invasió d’aranyeta. No hi ha pesticida capaç de matar-la. Comença el malbaratament dels diners públics tant el govern com en RTVV. Ací es multipliquen, la manipulació i l’entrada de gent addicta, paral·lela, que dispara. Les finances valencianes comencen a usar-se partidàriament, però, amb Olivas, a més de l’aranyeta, entra el pulgó… BANCAIXA, LA CAM, BANC DE VALÈNCIA…, tot ho han acabat balafiant. Potser, els pobres, per mediocres i banals, no han tingut més horittzons que la partitocràcia, el propi benefici i els dels amics…

I referint-nos a RTVV, amb Camps, a més de l’aranya, el pulgó, i el poll, ens va entrar finalment la tristesa… Els camps de tarongers van començar a esgrogueir-se, a perdre la fulla, a fer un fruit malaltís, en tots els sentits. En la Banca, en la manipulació i corrupció de RTVV, en el balafiament de grans fasts, en l’apropiació personal dels nostres diners… Pensem en la visita del Papa i la Gürtel, en Emarsa, C. Fabra, Castedo… Camps, que és una vergonya que continue com a parlamentari i tinga càrrec al Consell Jurídic, tot i no haver estat condemnat per les raons que tots sabem, ja que tothom sap que les lleis les fan els mateixos polítics…, ha portat a aquest país les dotze plagues d’Egipte i, en qualsevol país democràtic, hauria haver dimitit dels càrrecs i, possiblement, estaria en la presó… I va de màrtir i manté la supèrbia que l’ha caracteritzat. Ara sabem que moralment i políticament ha estat un miserable. Com tants imputats en càrrecs del PPCV. Penseu en qui vulgueu, que n’hi ha un centenar llarg.
            Però A. Fabra, en qui alguns castellonencs hi havíem posat en un principi certa esperança per provenir d’una ciutat amb fama de liberal, ens ha eixit un cacau fallat. Una bufa de pato. Sí, si el sents, treballa per la transparència. En veritat, els imputats continuen als seus escons com a membres del Ppartit; barra informació a l’oposició en les comissions, i, finalment, es nega a negociar amb el comité d’empresa de RTVV una possible eixida, pactada, perquè, per alguna raó no els interessa ja la seua continuïtat. Alguna cosa volen amagar, perquè per alguna raó no deixen de ser fills del franquisme, on l’autoritarisme més feixista sempre s’acaba imposant. No repetiré les crítiques que s’han fet a alguns treballadors de c9. Tots sabem què hi ha passat aquests anys. Però sí que vull dir ben alt i clar que el 90% de la culpa dels mals dels valencians ha estat dels polítics que amb els vots, més o menys conscients dels valencians, ens han dut a la ruïna. Zaplana, Olivas, i sobretot Camps. A Fabra li ha tocat lidiar amb la més lletja i no ha sabut fer-ho per manca de valor, de no haver començat tirant-ne del partit uns quants fora… Falta de collons i de poder.
            I és clar, l’aranya, el pulgó, el pollet i la tristesa, a més del baix preu de la taronja, han acabat arruïnant els camps tan bledans de tarongers que teníem… Ara, tot és un desert. Deutes insuportables, educació per terra, sanitat irreconeixible, dependents que depenen dels recursos públics impagats, sous baixos i, sobretot…, una manca d’ÈTICA dels que continuen governant-nos amb sous alts. Només 49 vots han estat suficients per tancar RTVV, en contra de la voluntat dels valencians. Açò no és com una carretera que es fa o no. Perquè…, portava el PPCV en el seu programa el tancament d’aquest mitjà? Si no el duia, havia d’haver convocat eleccions abans de fer-ho i portar-ho en el nou programa. Així, ha estat i és un frau. Per això, tot i que siga tard, i vist el que estem veient, de vergonya total per als valencians, jo demane ELECCIONS ANTICIPADES JA! Deixem que parle el poble!

1/12/2013

1 comentari:

  1. M'ha agradat molt el teu text, Joan. Crec que la comparació entre la degradació progressiva de la RTVV i la dels tarongers és lúcida i encertada. I, efectivament, el PPCV és la pitjor plaga que ens ha pogut afectar, al poble i també al camp. I a més a més en sentit literal. De fet, crec que la maniobra perversa de destrucció d'allò que no va en la seua línia d'actuació i d'interessos és la mateixa: portem a la ruïna la taronja / l'educació / la RTVV. Després la liquidem, i és fàcil d'entendre, perquè no era rendible, era un moribund que només donava problemes. Seran cínics. Genocides culturals, això és el que són.
    Gràcies, Joan.

    ResponElimina