diumenge, 9 d’octubre del 2011

UN RUTINARI I DECEBEDOR 9 D'OCTUBRE, SEGONS ES MIRE

El 9 d'octubre, per ser una festa assenyalada en el calendari, té, com tot allò que és repetitiu, el problema d'enquistar-se i no significar més que una pantomima pseudosentimental... La senyera de Jaume I s'agafa com a fetitxe, com la Geperudeta el dia de la seua festa, i... després, què? De què serveix tan d'entusiasme, en certs grups viscerals, si la ciutat de València continua castellanitzant-se i perdent les seues senyes d'identitat? No deixa de ser una farsa oficialista, tret dels partits minoritaris, generalment escridassats pels fanàtics botiflers, que encara en són una exepció... Potser el president Alberto Fabra farà el discurs en data tan assenyalada en valencià, però la resta de l'any, no en dirà ni un mot... No és una autèntica farsa, un autèntic engany?... Els que reivindiquen les nostres senyes, i no em cansaré mai de dir que a més hi ha la voluntat d'endreçar l'economia, la sanitat i l'ensenyament, el medi ambient..., van a part de l'oficialisme descafeïnat, perquè aquests sí que es creuen el país i tenen la voluntat de canviar-lo a millor. 
Enguany, a causa de la crisi, no hi haurà recepció banquetària oficial. El xocolate del lloro... Mentre hi ha haja milers de càrrecs a dit sense ofici ni benefici en el govern de la generalitat... Mentre hi haja milers de càrrecs a dit i per enxufisme partidista en diputacions i ajuntaments, diputats i assessors prescindibles, potser les diputacions si el govern valencià s'organitzara eficientment..., un C9 balafiador en aufiències mínimes, però amb unes despeses exorbitants, i si gratem encara més els estalvis podrien multiplicar-se... Potser hi ha massa parlamentaris, també... Mentre tot açò no entre en la mentalitat del govern de la Generalitat, i aplique una eficàcia empresarial, no tindrà un euro i caurà en l'excusa fàcil de retallar la sanitat, l'ensenyament públic, les prestacions socials... Però mai els sous abusiius, els dobles i tripes sous, a càrrec dels contribuents que potser tenen una ordre de desnonament, i la provocació de cara a la ciutadania serà immensa tot i els aplaudiements que en un dia tan assenyalat com avui reba la senyera tradicional, perquè mentre no signifique honestedat en el govern, llibertats democràtiques i transparència, voluntat de recuperar la nostra identitat, no serà més que una tela que conté les quatre barres i, una volta guardada de nou en l'ajuntament, un oblit...
Cavallers, falta o bona? Que passeu un bon dia nacional però després queden encara 364 dies...

1 comentari:

  1. Hem coincidit en la temàtica. Enguany tocava perquè al no coincidir en cap pont, fins i tot hi haurà hagut molta gent que ni s'han adonat de la data: per a què? Realment, com dius, és trist i decebedor que els presidents de la Generalitat pronuncien "mijor" i no "millor"... quina tropa!

    ResponElimina