dissabte, 9 de febrer del 2013

EL SUÏCIDI DE L’HOMO SAPIENS…, SI ÉS QUE MAI HA EXISTIT



De vegades em ve a la memòria aquell poema del Beatus ille…, que no sé si era una lloança o una crítica a la vida retirada del pagés. Però les dues primeres paraules fan entendre la felicitat del que viu una vida retirada del soroll mundanal… I més quan algú té el costum de llegir la premsa escrita en paper, la que troba a internet o escolta succintament els telenotícies… depressius. Perquè resulta tot tan depressiu i irracional que hom arriba a pensar que el títol d’homo sapiens no és més que una etiqueta caducada.

            Fixeu-vos en algunes de les notícies que apareixen avui a la premsa internauta, peninsular, escollida a l’atzar en un parell o tres de diaris, només… No es tracta d’abusar del personal ni arriscar de provocar un suïcidi col·lectiu. Dues notícies relacionades ideològicament: “Miguel Angel Rodríguez pide el indulto por llamar nazi al doctor Montes y no le paga hasta ver qué pasa.” Tots sabem qui és aquest element, manipulador, tergiversador, que mai ha dit una veritat. I acusa de nazi un doctor madrileny. Jo crec que són els manipuladors, tergiversadors, els que posen pals a les rodes de la llibertat d’expressió, com va fer aquest senyor, els que estan més a prop de caure en el nazisme exterminador. Hom comença amb poc i acaba amb molt… Justament un company de partit també és notícia: “Un concejal del PP pide ilegalizar al PSOE por ser primo de los nazis y asociarse con los “asesinos etarras.” Vaja, jo crec que justament el PP és hereritari del franquisme, al qual no ha condemnat… Això sí que és traure’s les pròpies puces per a passar-li-les a l’adversari… Molta gent demana justament demana que s’il·legalitze el PP per tot l’estat de corrupció en què viu…

            I si manprenem aquest fil, diu la premsa: “La mujer de Bárcenas también estuvo en nómina del PP. Rosalía Iglesias comenzó a trabajar en Génova cuando su marido ya era gestor del partido.” O siga, que Bárcenas no tenía prou amb el seu sou descomunal i totes les transferències fetes a Suïssa, si no que necessitava el sou de la dona, amb tanta gent aturada que ho necessitava més.

I l’actual ministra de Sanitat no tenia prou amb el seu i el del seu marit, amb tots els ragals afegits de la Gürtel, amb cotxes de luxe inclosos, sinó que la mateixa associació de corruptes havia de pagar-li festes, viatges i regals…, mentre d’altres eren desnonades per manca d’un sou raonable… Mentre que “Pedro J. evidencia las mentiras de Mato: fue al ‘bodorrio’ de El Escorial con Sepúlveda.” O siga, que el director del diari que sempre ha estat a favor de la dreta, ara ha estat el gran destapador de la corrupció del PP… I em pregunte, després de felicitar el diari pel seu treball contra la corrupció, si és per anar contra la corrupció o contra Mariano Rajoy, que sembla tindre grans enemics dins del partit i no sols fora. Lligat amb aquest interés podem llegir l’article “La caída del Imperio Mariano”, de Coral Bravo. La ministra Ana Mato té els seus defensors: “’ABC' y 'La Razón' se centran en la factura del confeti para un equipo de fútbol pero esconden que la empresa reconoce haber organizado fiestas para los hijos de la ministra.” “El Gobierno y ‘la caverna’ intentan tapar los regalos a Ana Mato basándose en una factura al Getafe F.C. Rajoy mantiene su apoyo a Mato “porque debo ser justo y está siendo una magnífica ministra” Mentre que “Hacienda desmiente a Mato: seguía con Sepúlveda cuando recibieron los ‘regalos Gürtel”.

La iniciativa Change.org alcanza en una semana un millón de rúbricas contra la cúpula del partido conservador”, a fi que dimitisquen. El govern assegura que aquest milió de signatures són un frau. Tanamteix podem recordar la manca de memòria en “El PP, que inventaba firmas contra el Estatut, tacha de “fraude” la petición de dimisión en Change.org”.

Davant de tot el que està caient al pobre Rajoy, no té més remei que agafar-se a un ferro brusent: “El Gobierno, satifecho de unos Presupuestos Europeos que 'premian' a España por su alto desempleo”. I,Rajoy 'vende' como un triunfo personal el pacto para recortar el gasto en la Unión Europea”. El que no diu Rajoy és que “El país pierde fondos de cohesión pero se mantiene como receptor neto gracias a las ayudas especiales para luchar contra el paro. La Eurocámara tiene que dar el sí y ya ha advertido de que no está de acuerdo con unas cuentas tan restrictivas”.

L’únic problema és que Rfajoy ja no és fiable, ja que “Rajoy miente cuando guiña un ojo”. I sempre que parla solemnement, el tanca.  


Què hi deu estar passant perquè el loquaç Aznar que parla quan no toca, ara hi ha “Desconcierto en el PP ante el silencio de Aznar?”


En fi, tot irracional, incoherent, i només ens faltava que “Rosell dice que es más barato tener a los funcionarios en casa que trabajando”. “Por què no te callas?”


Podria continuar aportant incoherències, conductes irracionals, mentre fullege els diaris…, però, en fixar-me en l’homo sapiens que tinc al costat…, s’ha pegat un tret al cap… No ho ha aguantat. Tenia un paper escrit en la mà dreta que deia: “esborreu-me de la vostra espècie…”


Encara he tingut temps de llegir mentre tancava internet: “El fallo del Supremo deja en evidencia al presidente de la Audiencia de Castelló por su amistad con Carlos Fabra…”. I, “Compromís acusa al juez Domínguez de ser “el protector” del exlíder del PP provincial”. Vaja, algú encara demostra tindre seny… Però, de seguida se m’ha esborrat el comriure: “Cajas de vino, jamones, iPod, relojes… obsequiados por Emarsa a Barberá, Camps y otros políticos valencianos…” "El gobierno admitirà la ILP sobre las corridas de toro..." No ha admés ni la de la TV3 i la dels Desnonaments...


No tenim remei. Voleu dir que estem governats per bones mans?


 


9/02/2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada